Zerdeçal faydaları ibrahim saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu gibi pek çok doktor ve uzman zerdeçalın faydalarına değinmektedir. Zerdeçal kansere karşı önlem ve tedavide yardımcı olarak kullanılmaktadır. Sindirim sistemine, eklem ağrılarını azaltmada, iltihap önlemede, şeker hastalarına faydaları vardır. Kalp ve damar sağlığı için olumlu etkileri vardır.14-Oct-2018

Ibrahim Saracoglu zerdeçal nasil Tuketilir?

İbrahim Saraçoğlu zerdeçalın sindirim sistemine, iltihap ve eklem ağrılarına, kalp ve damar sağlığına birçok faydası olduğunu vurgulamaktadır. Toz halindeki zerdeçal etli ve sebzeli yemeklerde, salatalarda ve soslarda kullanıldığı gibi kök yani çubuk zerdeçal da suya atılarak çay şeklinde de tüketilebilir.

Zerdeçal kimler kullanamaz?

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), safra kesesiyle ilgili sorun yaşıyorsanız, zerdeçaldan kaçınmanızı öneriyor. Eğer safra taşları veya safra kanalı tıkanıklığınız varsa, zerdeçal tüketiminde kontrollü olmalısınız.

Zerdeçal Hangi hastalar kullanamaz?

Mide Problemleri Uzun süreli olarak yüksek dozda zerdeçal tüketmek buna sebep olur. Dispepsi veya hiperasidite yaşayanlar da zerdeçal kullanımından kaçınmalılar. Zerdeçallı besin destekleri de özellikle uzun süreli kullanımda mide yanmasına ve hazımsızlığa sebep olabilirler.

Toz zerdeçalın faydaları nelerdir?

Zerdeçal tozunun diğer faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Vücudun antioksidan kapasitesini arttırır.
  • Hücrelerdeki oksidatif hasarı azaltır.
  • İçerisindeki kurkumin sayesinde serbest radikallerle mücadele eder.
  • Yaşlanma belirtilerini azaltır. …
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kış hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Zerdeçal nasil Kullanmaliyiz?

Zerdeçalı damak tadınıza bağlı olarak yemeklerinizde salatalarınızın içerisinde baharat olarak kullanılabilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir baharat olduğu için tadını kontrol ederek kullanmanızda fayda vardır. Yemeklerde tadı size göre değilse ılık suya, süte veya yoğurda bir çay kaşığı zerdeçalı katıp tüketebilirsiniz.

Zerdeçal zeka için nasıl kullanılır?

Zerdeçal, beyin ve hafıza – İdeal günlük toz zerdeçal dozu 1 – 2 gramdır. Bu da yaklaşık 1 – 2 silme çay kaşığı kadardır. Toz olarak tüketmek bazen tadı yüzünden zor olabiliyor. Önerim 1 kaşık yoğurt üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı toz karabiber ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip yemeniz şeklinde.

Zerdeçal kimlere zararlı?

Zerdeçalın Olası Zararları Hakkında Özel Uyarılar ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Hamileler ve Emziren Anneler. …
  • Safra Kesesi Problemleri. …
  • Kan Problemleri. …
  • Diyabet. …
  • Gastroözofageal Reflü Hastalığı (GÖRH) …
  • Kısırlık. …
  • Demir Eksikliği. …
  • Ameliyat Dönemi.